BSO Bolderburen

sint-michielsgestel - den dungen - gemonde

Tussenschoolse opvang

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen kinderen die tussen de middag op school blijven onder toezicht met elkaar eten en spelen. BSO Bolderburen verzorgt Tussenschoolse opvang op de twee basisscholen in Den Dungen: De Wegwijzer en Fonkel, in Sint-Michielsgestel op De Touwladder en in Gemonde op de Sint Lambertusschool. Ongeveer 250 kinderen maken er dagelijks gebruik van.

De begeleiding is in handen van de vrijwillige overblijfkrachten en pedagogisch medewerkers van Bolderburen. De vrijwilligers volgen ieder jaar een verplichte cursus ter bevordering van pedagogische deskundigheid en bijscholing op EHBO-gebied. Mevrouw Marie-José van de Heuvel, pedagogisch medewerkster van BSO Bolderburen, coördineert en organiseert de Tussenschoolse opvang.

Ouders ontvangen een brochure van de Tussenschoolse opvang waarin het overblijfprotocol is opgenomen met regels en afspraken. Elke locatie beschikt over een ruime koelkast voor kinderen die daar gebruik van willen maken. Op verzoek van de ouders kan de opvang zorgen voor een beker melk bij het eten. 

Voor deze vorm van opvang kan men geen kindertoeslag ontvangen.

Correspondentieadres

BSO Bolderburen
Postbus 47
5270 AA Sint-Michielsgestel
> contact